A BKK sajtóközleményben tudatta, hogy elvégezték egy üreg betömésének az előkészítő munkálatait

közlekedés
2014 június 15., 16:49
comments 18

A Róbert Károly körúton található üreg miatt rövidített vonalon jár az 1-es villamos. Hamarosan vége lehet ennek.

photo_camera (Facebook / Balogh László / VEKE)

Legalábbis ezt állítja a közlemény, amit teljes terjedelmében, változtatás nélkül közlünk:

Hétvégén elkezdődtek a Róbert Károly körúton kialakult üreg javításának előkészítő munkálatai. Több, szükséges mérést is elvégeztek, az eredmények kiértékelése vasárnap történik meg, a további beavatkozásról pedig hétfőn születik döntés. A munka befejezéséig az 1-es villamos rövidebb útvonalon jár, hogy a munkaterület szabadon maradjon.

A villamosvágány alá behúzódó üreget a Budapesti Közlekedési Központ által megbízott vállalkozó fedezte fel a Honvédkórház előtt pár nappal ezelőtt. A probléma nem az 1-es villamos felújítása során keletkezett, hanem attól teljesen függetlenül, vélhetően a kórház üzemeltetője által végzett energiakorszerűsítési munkák idézhették elő. A kórházhoz kapcsolódó munka az idei év elején zajlott, tehát már azután, hogy a villamospálya elkészült és ideiglenesen forgalomba helyeztük. Emiatt lehetőség sem volt arra, hogy a vágányfelújítást érintő munkák idején kiderüljön ez a hiba. A BKK együttműködik a kórház által kiválasztott kivitelezővel a probléma megoldásában, különös figyelemmel a frissen megújult villamospálya garanciájának megőrzésére.

A korábban közölteknek megfelelően pénteken és szombaton este folytatódott az a vizsgálat, amely a Róbert Károly körút Honvédkórház előtti szakaszán kialakult üreg megszüntetéséhez szükséges.

A péntek este készített georadaros vizsgálat alapján a talajviszonyok pontosabb megismerése érdekében szombat este talajszondás mérések is készültek. A vizsgálat során a szakemberek 7-8 méter mélységig úgynevezett verőszondát helyeztek a talajba. A kétfajta mérés adatainak kiértékelése vasárnap történik meg, hétfőn pedig az érintett közművek, valamint a BKV és a Honvédkórház beruházásának kivitelezője közösen dönt a beavatkozás technológiájáról. A munkát hétfő estétől végzik és legfeljebb néhány napig tarthat.

A munkavégzés ideje alatt biztonsági okokból a villamosforgalom a Bécsi út irányú vágányon nem tartható fenn, ezért a járatok a Bécsi út/Vörösvári út és Árpád híd M között közlekednek. Az Árpád híd M és a Lehel utca / Róbert Károly körút megállóhelyek között a nyár folyamán egyébként is közlekedő villamospótló autóbuszokkal lehet utazni. A munka idején a Róbert Károly körút érintett szakaszán egy forgalmi sávot lezárnak. Több sáv zárása csak az éjszakai órákban lehetséges, amennyiben a javítás technológiája szükségessé teszi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.