Nagyot megy a Tinder a világbajnokság alatt

tech
2014 június 26., 05:17
comments 4

Ötven százalékkal ugrott meg a Tinder-használat Brazíliában a világbajnokság alatt. Míg átlagosan 77 percet tölt el egy tinderező a programmal egy napon, ez most a másfélszerese lett. Az országban rengetegen használják a helymeghatározós alapon működő programot, aminek a lényege, hogy a hozzánk közel levő ismeretlen csajokat és srácokat lehet végigpörgetni, és aki szimpatikus, annak üzengetni. Az egészről itt írtunk hosszabban.

Az országban van a harmadik legtöbb felhasználója az applikációnak, ráadásul az app elérhető portugál nyelven is. Szintén megugrott a meleg és biszexuális férfiak számára kialakított hasonló program, a Grindr használata is. Az országban az appnak több mint kétszázezer felhasználója van, és a világbajnokság kezdete óta meredeken nő a bejelentkezések és a rendszeren belül töltött idő száma.

photo_camera YURI CORTEZ / AFP

Brazíliába több mint hatszázezer külföldi turistát várnak a világbajnokságra, és a becslések szerint 3,1 millió olyan brazil van, aki az országon belül fog utazni a vébé alatt. A Quartz idézi még azt a statisztikát is, hogy mennyire megugrik az alkoholfogyasztás, például a söré. Ezekből elég könnyű összerakni, miért lett népszerűbb a Tinder.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.