MSZP a BKV-nak: Hol a pénz???

Budapest
2014 június 28., 08:30
comments 24

Az MSZP nem látja annak a fedezetét, hogy egy hétfői közgyűlési határozati javaslat szerint a BKV újabb 150 buszt akar bérelni – mondta Molnár Gyula, az MSZP XI. kerületi, hivatali visszaélés vádja alól nemrég felmentett polgármesterjelöltje.

2012-ben kezdődött a BKV buszüzletágának kiszervezése, de aztán „lett egy furcsa kanyar”, és soha nem látott hatástanulmányok eredményeként kiszervezés helyett „buszbérlési tendert” írtak ki, aminek egyetlenegy cég, a VT Transman felelt meg, ami a Széles Gáboré – mondta Molnár Gyula. Ez a tender hárommilliárdos kárt okozott a fővárosnak – mondta.

A hétfői közgyűlés napirendjén szerepel egy előterjesztés, ami újabb 150 busz 8 plusz 2 évre szóló tulajdonképpeni lízingjéről szól, ami becsléseik szerint 23 milliárd forintot jelent, aminek nem látják a fedezetét - mondta Molnár, aki azt kéri, vizsgálják meg a járatkiszervezés lehetőségét.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője szerint a BKV 30 százalékkal olcsóbban nyújtotta ezt a szolgáltatást, de a cégnek az eredeti pályázaton és most sem tették lehetővé az indulást. Jó pár milliárd forintos lyuk van a BKV költségvetésében, és nem tudni, miért a buszbérlés az előnyösebb a budapestieknek – mondta.

A szocialisták szerint ez a Fidesznek előnyös, mert így vélhetően kevesebb pénzt kell adni a Civil Összefogás Fórumnak, amit Széles Gábor ingyen buszokkal támogat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.