"Szó sincs arról, hogy Magyarország ellen túlzottdeficit-eljárás indulna - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter újságíróknak szerdán a Magyar Kézműves Remek díjak átadó ünnepségét megelőzően, Budapesten."

POLITIKA
2014 július 02., 11:26
comments 24

- adta hírül az MTI. Mindenki nyugodjon le!

Az Európai Bizottság missziója június 24. és 27. között járt Magyarországon. A hét elején adtak ki közleményt arról, hogy mit tapasztaltak akkor.

Többek között azt, hogy az államadósság egyáltalán nem csökken, ami pedig feltétele annak, hogy ne induljon újra a túlzottdeficit-eljárás. Ezért költségvetési kiigazításra van szükség, szerkezeti reformokkal pedig erősítenie kell a középtávú növekedési kilátásokat. Ebbe beletartozik a torzító hatású szektorális adók kivezetése és az alacsony jövedelműek adóékjének csökkentése is.

Varga a Magyar Kézműves Remek díjak átadó ünnepségét megelőzően emlékeztetett, az Európai Unióval évek óta meglévő viták vannak.

A nemzetgazdasági miniszter a Magyar Kézműves Remek díjak átadó ünnepségét megelőzően beszélt arról, Magyarország világosan elmondta, hogy a közteherviselést átalakította, másfajta rendszer van, ebben szempont a különadók működtetése.

Varga a Magyar Kézműves Remek díjak átadó ünnepségét megelőzően arról is beszélt, hogy a közfoglalkoztatás továbbviteléhez a magyar kormány ragaszkodni fog, nem segélyt, hanem munkalehetőséget kíván adni az embereknek.

A magyar kormány ragaszkodik azokhoz a lépésekhez, amelyek az elmúlt évben eredményre vezettek

- mondta Varga Mihály a Magyar Kézműves Remek díjak átadó ünnepségét megelőzően, és elmondta azt is, nem számít arra, hogy az Európai Bizottság túlzott deficiteljárást indítana az ország ellen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.