Lövöldözés volt a kijevi Majdanon

külföld
2014 július 07., 06:09
comments 2

Legalább négyen megsebesültek Kijev központjában, a Függetlenség terén kitört lövöldözésben. Ismeretlen álarcosok támadtak a téren levő "önvédelmi erőkre".

A Függetlenség tere, a legendás Majdan volt a Janukovics elnököt elüldöző februári forradalom központja. A tüntetők azóta se hagyták el a teret, bár pénteken már az időközben kijevi főpolgármesterré lett Vitalij Klicsko is azt kérte, hogy szabadítsák fel Kijev főutcáját. Azt viszont kizárta, hogy erővel távolítanák el a még mindig demonstrálókat.

Kelet-Ukrajnában pedig folytatódtak a harcok: az éjjel az oroszpárti szakadárok lőtték az ukrán hadsereg csapatait a donyecki Ambroszijevszkánál és Rubzsinénél, illetve a luhanszki Dolzsanszkijnál az orosz határon.

A kormányerők légicsapást mértek a lázadók állásaira a luhanszki reptérnél, amit előtte tüzérséggel bombáztak.

A visszafoglalt Szlovjanszkban, ami a lázadás központja volt, rengeteg orosz fegyvert, köztük Sztrela típusú, vállról indítható légelhárító rakétákat találtak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.