Lövöldözés volt a kijevi Majdanon

2014 július 7., hétfő 6:09
2

Legalább négyen megsebesültek Kijev központjában, a Függetlenség terén kitört lövöldözésben. Ismeretlen álarcosok támadtak a téren levő "önvédelmi erőkre".

A Függetlenség tere, a legendás Majdan volt a Janukovics elnököt elüldöző februári forradalom központja. A tüntetők azóta se hagyták el a teret, bár pénteken már az időközben kijevi főpolgármesterré lett Vitalij Klicsko is azt kérte, hogy szabadítsák fel Kijev főutcáját. Azt viszont kizárta, hogy erővel távolítanák el a még mindig demonstrálókat.

Kelet-Ukrajnában pedig folytatódtak a harcok: az éjjel az oroszpárti szakadárok lőtték az ukrán hadsereg csapatait a donyecki Ambroszijevszkánál és Rubzsinénél, illetve a luhanszki Dolzsanszkijnál az orosz határon.

A kormányerők légicsapást mértek a lázadók állásaira a luhanszki reptérnél, amit előtte tüzérséggel bombáztak.

A visszafoglalt Szlovjanszkban, ami a lázadás központja volt, rengeteg orosz fegyvert, köztük Sztrela típusú, vállról indítható légelhárító rakétákat találtak. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt