Mick Jagger vállalja a felelősséget az első német gólért, de a másik hatért nem

sport
2014 július 11., 06:19
comments 15

Mick Jagger már a 2010-es vébén is híressé vált arról, hogy amint nyilvánosan drukkol egy csapatnak, az azonnal kikap.

  • A dél-afrikai világbajnokságon kiment az angol-német meccsre, az angolok ki is kaptak 4-1-re.
  • Jagger aztán Bill Clintonnal megnézte az USA-Ghána meccset, 2-1-re ki is kaptak az amerikaiak.
  • A brazil holland negyeddöntőn a Rolling Stones énekese brazil mezben jelent meg. Az eredmény: 2-1 Hollandiának.
  • De a formáját nem veszítette el 2014-re sem, Olaszország ellen a Twitteren kívánt sok szerencsét az angoloknak. 2-1 Olaszországnak.
  • Aztán bejelentette, hogy a Rolling Stones koncertet ad Lisszabonban, ha a portugálok megnyerik a vébét. Rögtön ki is estek.
  • Jagger római Rolling Stones koncertet is ajánlott az olaszoknak, ha megverik Uruguayt. Nem verték meg.

Ez az egész odáig gyűrűzött, hogy a brazil-drukkerek a Chile és a Kolumbia elleni meccsre is egy-egy kartonból kivágott Mick Jaggert vittek magukkal, chilei és kolumbiai színekbe öltöztetve. A németek ellen is hoztak papírfigurát, de vesztükre

azon a meccsen megjelent az igazi Mick Jagger is.

photo_camera (AFP)

A fiával, Lucasszal ment ki, aki félig brazil, ezért kézenfekvő volt, hogy a braziloknak drukkolnak. Jött is a 7-1-es német győzelem.

A meccs után még a brazil tévében is azt mondták, hogy Mick Jagger a legnagyobb átok a futballtörténelemben. Luciana Giminez brazil modell, Lucas anyja pedig azt mondta az NME-nek, hogy Jaggert a meccs óta az interneten is zaklatják a brazil-drukkerek.

Jagger közleményt juttatott el az NME-nek Brazíliából:

"Oké, vállalom a felelősséget az első német gólért ... de a másik hatért nem!"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.