Három magyar család él Gázában, kettő maradni is akar

külföld
2014 július 13., 13:09
comments 28

A tel-avivi magyar nagykövetség három családról, azaz 15 kettős állampolgárról tud Gázában - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) vasárnap. A minisztérium azt javasolja, azok, akik megtehetik, inkább halasszák el útjukat Izraelbe.

A KKM közleménye szerint a nagykövetség folyamatosan tartja a kapcsolatot a magyar-palesztin családokkal, amelyek közül kettő nem akarja Gázát elhagyni.

Mint írták, a harmadik család tagjainak román állampolgársága is van, ők a román konzul segítségével már kimenekültek Gázából.

A minisztérium tájékoztatása szerint a tel-avivi magyar nagykövetségnek tudomása van arról is, hogy az egyik maradni kívánó családnál a nagymama épp látogatóban van, és az ő távozását most szervezik az ENSZ segítségével. A nagykövetség felvette vele is a kapcsolatot, és mindent elkövetnek, hogy minél hamarabb kijusson Gázából.

A szaktárca az izraeli helyzetről azt írta, hogy az élet a körülményekhez képest normális mederben folyik, de Izrael déli és középső részét, beleértve Tel-Avivot és Jeruzsálemet is lövi a Hamasz Gázából.

A külügyminisztérium azt kéri, azok, akik megtehetik, inkább halasszák el az útjukat Izraelbe, akik kiutaznak, folyamatosan tájékozódjanak a minisztérium konzuli osztályának honlapján, illetve a tel-avivi magyar nagykövetség Facebook-oldalán. (MTI)

Arról, hogy mi történik épp arrafelé, itt meg itt írtunk hosszabban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt