A kijevi kormány szerint a szakadárok Oroszországba akarják szállítani a lelőtt maláj gép roncsait

A kijevi kormány szerint a kelet-ukrajnai szakadárok akadályozzák a malajziai repülőgép lezuhanásának kivizsgálását, és igyekeznek eltüntetni a bizonyítékait annak, hogy közük volt a tragédiához.

A kabinet szombaton kiadott közleményében azt állította, hogy a szeparatisták egy donyecki halottasházba szállítottak a katasztrófa helyszínéről 38 holttestet.

„Ott erős orosz akcentussal beszélő szakértők közölték, hogy ők végzik el a boncolást”

A kormány azzal is megvádolta a szakadárokat, hogy olyan nagy méretű járműveket próbálnak szerezni, amelyeken a repülőgép roncsait orosz területre szállíthatják.

Kijev azzal vádolta továbbá az általa Oroszország irányította terroristáknak nevezett szakadárokat, hogy nem engedik az illetékes ukrán szervek munkatársait, valamint a nemzetközi közösségek és külföldi kormányok szakértőit a katasztrófa helyszínére.

"Az ukrán kormány hivatalosan kijelenti, hogy az Oroszország támogatásával tevékenykedő terroristák igyekeznek megsemmisíteni a bizonyítékait ennek a nemzetközi bűncselekménynek. A nemzetközi közösséghez fordulunk azzal a felhívással, hogy kötelezze Oroszországot terroristáinak visszarendelésére, valamint arra, hogy adjon lehetőséget az ukrán és a nemzetközi szakértőknek a tragédia körülményeinek körültekintő kivizsgálására"

A vizsgálat akadályairól az ukrán kormány hivatalosan tájékoztatta az Európai Unió tagországait és az Egyesült Államokat. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.