Állítólag ezen a vasútállomáson oszladoznak a maláj gép utasainak holttestei

külföld
2014 július 20., 08:42
comments 225

A BuzzFeed helyszíni tudósítói azt írják, hogy a csütörtökön Kelet-Ukrajna felett lelőtt maláj gép több utasának holttestét hűtővagonokba rakták, hogy elszállítsák őket.

A torezi vasútállomáson várakozó kocsikat rövid időre az EBESZ ellenőrei is megnézhették, de ők is azt mondták: nem tudják, hány test lehet a vagonokban. Mivel a hullák napokig feküdtek a roncs környékén a hőségben, a vagonokban elviselhetetlen a bűz, és azt sem lehet ellenőrizni, hogy az álló vonaton működik-e a hűtés. Speciális védőruha nélkül az EBESZ-megfigyelőket sem engedték belépni a vagonokba.

Az ukrán kormány korábban azzal vádolta a roncs környékét ellenőrző oroszbarát felkelőket, hogy péntek éjjel 196 holttestet elszállították a helyszínről, de akkor még nem tudták, hová. A BuzzFeednek viszont ugyanezt mondták a felkelők, amikor arról kérdezték őket, hány test van a vagonokban.

Hogy hová megy a vonat, nem tudni. Az ukránok szeretnék Harkivban megvizsgálni a holttesteket, mert ez a város elég nagy a hozzátartozók elszállásolására, és a hullaházaiban is van ennyi hely. A felkelők viszont 30 testet már elvittek az általuk ellenőrzött Donyeckba.

A döntésig a torezi peronon várakozik a vonat. A BuzzFeed szerint a nap nagyobb részében egyáltalán nem őrzik, de korábban Janukovics feloszlatott biztonsági szolgálatához, a Berkuthoz tartozó fegyvereseket is láttak a vagonoknál. (BuzzFeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.