A világ legnépesebb muszlim országa egy metálost választott elnöknek

2014 július 24., csütörtök 10:44
88

„Hív a metál, hív a rock, fémzenénél nem kell jobb!” – közölte Indonézia.

Hivatalosan kedden nyerte meg a július 9-i indonéz elnökválasztást Jakarta kormányzója, Joko Widodo. A pártja, az Indonéz Demokratikus Küzdelem Pártja (PDI-P) a szavazatok 53,15 százalékát kapta, 70 997 859 darabot a 133 millió érvényes szavazatból.

A hírre (pozitív értelemben) felhördült az egyre fogyatkozó nyugati metálvilág, ugyanis az 54 éves Widodo óriási metálrajongó. A Metallica, a Megadeth, a Cannibal Corpse, a Napalm Death és a Lamb of God koncertjeire is eljár, és a pólóikat is hordja. A Facebook-oldalán rengeteg metálvillát mutató rajongójának képe látható.

A kis faluból származó egykori bútorkészítő jóléti intézkedéseket ígért. Főleg a fiatalok között népszerű, és korrupcióellenesnek tartják.

Joko Widodo 2013. május 3-án kormányzóként pózolt a basszusgitárral, amit a Robert Trujillótól kapott. A gitárt át kellett adnia az antikorrupciós ügynökségnek. (Fotó: AFP)

Augusztusban aztán a média kamerái előtt, az öklét rázva élvezte a Metallica koncertjét.

Widodo a Bung Karno stadionban, Metallica pólóban és bőrdzsekiben (Fotó: AFP / Olivia Rondonuwu)

A „világ egyetlen heavy metal-elnökének” megválasztását a Lamb of God frontembere úgy kommentálta:

„Végre egy elnök, akivel lehet Slayer-lemezekről vitatkozni!”

Indonézia egyébként a világ legnagyobb muszlim országa, a 240 milliós lakosság 86 százaléka muszlim. És most ez az ország, ami a világ harmadik legnagyobb demokráciája, végre egy metálosra bízta több száz millió ember sorsát.

\m/

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt