MH17: nem jutnak el a helyszínre az EBESZ, Hollandia és Ausztrália szakértői

2014 július 28., hétfő 9:32
40

Biztonsági okok miatt nem jutott el hétfőn a maláj utasszállító repülőgép katasztrófájának a helyszínére az EBESZ szakértői csoportja, és a holland és ausztrál rendőrökből és törvényszéki szakértőkből álló küldöttség.

A holland belbiztonsági és igazságügyi minisztérium közleményében azt írta, hogy a helyszínre tartó delegáció a térségben tapasztalt robbanások miatt, és saját biztonságuk érdekében, visszafordult a kelet-ukrajnai Donyeckbe.

Sahtarszk város környékén ágyúdörejek hallatszanak, a lakosság autókon menekül.

Az ukrán fegyveres erők hétfőn arról számoltak be, hogy a szakadárokkal vívott harcok során behatoltak több, a katasztrófa helyszínéhez közeli településre.

Közben az ukrán nemzetbiztonsági tanács az adatrögzítő berendezéseket vizsgáló szakértőkre hivatkozva közölte, hogy a fekete dobozok adataiból arra lehet következtetni, hogy egy felrobbant rakéta repeszei által okozott erős nyomáscsökkenés miatt zuhant le a maláj utasszállító Kelet-Ukrajnában.

A térségben április közepe óta 1142 ember halt meg, közel 3500-an sebesültek meg. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt