Az év hülyesége: Attól a cégtől vár adóigazolást a BKK, amelyik NEM nyert a metrófelújítás tervezésére kiírt pályázaton

Képzeljék, nem indulhat el a hármas metró felújításának tervezése, mert még nem hirdetett győztest a pályázaton a BKK. Július 2-án már kiválsztották a Főmtervet (a cég 1,835 milliárdot kap a tervezésért), hivatalosan viszont nem tudták lezárni a pályázatot, mert a közbeszerzésen vesztes konzorcium francia tagjának francia adóigazolására várnak.

A BKK azt mondja, hogy a kormány ragaszkodik ehhez a hülyeséghez, a kormány meg azt, hogy a BKK. A Miniszterelnökségen azt mondják, ők már július 15-én megüzenték a BKK-nak, hogy kérjenek hiánypótlást, vagy hirdessenek eredményt, a kormány mindkét lépést elfogadja, sőt bankgaranciát is biztosít a beruházáshoz.

A közbeszerzés tisztaságáról a Miniszterelnökségnek igazolást kellene kiállítania, ehhez viszont szüksége van azokra a dokumentumokra, melyek tanúsítják, hogy a pályázat egyik indulója sem tartozik anyaországában az adóhatóságnak. Ilyet a francia Systra nem adott le.

Ne féljenek, ha esetleg megjön az igazolás, akkor sem az egyre gyakrabban kigyulladó metró felújítása kezdődik el, csak a felújítás tervezése. Maga felújítás, ha minden jól megy (és miért ne menne jól minden?) 2015 második felében indul. (Index)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.