Megtámadták a BBC stábját Oroszországban

külföld
2014 szeptember 19., 05:35
comments 37

Hivatalosan is panaszt tett a BBC az orosz hatóságoknál, mert megtámadták egyik stábjukat és tönkretették a kamerájukat is.

Az incidens Asztrahánban történt, ahol a brit újságírók egy Ukrajnában megölt orosz katonáról forgattak. A katonát az ukrán határhoz vezényelték, ahol a családja szerint az ukrán kormánnyal vívott háborúban halt meg. Erről a családot augusztus közepén értesítette az orosz hadsereg egyik komisszárja. A hivatalos értesítés szerint a határ orosz oldalán végzett vele az ukránok lövedéke.

Oroszország hivatalosan tagadja, hogy katonákkal támogatja a donyecki felkelőket, ezt azonban a NATO nem hiszi el. Az oroszok igyekeznek titkolni a veszteségeiket.

A stábre támadó civilek elől autóval menekültek el a BBC tudósítói. (buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.