A Magyar Nemzet korábbi brüsszeli tudósítóját kitiltották az Európai Parlamentből, mert egy vödörnyi művért akart adni az egyik képviselőnek

POLITIKA
2014 szeptember 23., 16:49
comments 178

Lovas István, aki a közelmúltbéli leépítésekig a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója volt, egy palesztin gyerekek vérét jelképező piros folyadékkal teli vödröt akart adni Sophie in ’t Veldnek, az EP egyik liberális képviselőjének. Azt is megígérte, hogy az ajándékát tévékamerák előtt adja majd át.

Na, erre Francesca R. Ratti, a parlament főtőkárhelyettese írt neki egy levelet, amiben 2015. március 15-ig kitiltja Lovast az EP épületéből.

Lovas a válaszlevelében azt írta, hogy szeretne fellebbezni, mert jobb lenne, ha a kitiltás

örök időkre szólna.

Így indokol a Facebookon:

„Ennek az az oka, hogy nem akarok belépni gyáva szolgákkal teli épületbe, akik Oroszország elleni szankciókat után epedeznek, de a világ minden kincséért se hangoztatnának hasonló fenyegetést – nem is szólva a tettekről, netán az EU-Izrael társulási szerződés megszüntetésének vagy korlátozásának kilátásba helyezésével –, ha Izrael további emberirtást, háborús bűnt vagy az emberi(es)ség (angolul: crime against humanity) elleni bűntetteket hajt végre, vagy pedig teljesen kiüríti a megszállt palesztin területeket őslakosaitól. ”

A vödörátadásról így sem tett le, azt mondja, majd az EP-n kívül odaadja a művért a liberális képviselőnőnek, sőt most már Guy Verhofstadt, belga liberális politikusnak is szeretne adni egy vödörrel, Ratti főtitkárhelyettesnek pedig egy pohárral.

Nagyjából ennyi a sztori, nem tudok mit hozzátenni. Még sokkos vagyok.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt