Jobbik: A Nemzetbiztonsági Bizottság vizsgálja Szijjártó esetleges keleti bankszámláit!

Pár nappal azután, hogy az Együtt bejelentette, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a gyanúsan sok pénzt megspóroló Szijjártó Péter ellen, akiről azóta kiderült, hogy tavasszal vett egy 167 milliós házat (de az új külügyminiszter a számokkal bajban van), most a Jobbik is beszállt a buliba. A nemzetbiztonsági kockázat témájában jártas párt ráadásul a külföldi kémkedésre utalva használja ki a figyelmet.

A Jobbik most a Nemzetbiztonsági Bizottság rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi, hogy kivizsgálják: „Szijjártó Péter összekapcsolta-e a keleti nyitás politikáját a keleti bankszámlanyitással is, vagy milyen idegen érdekek kiszolgálásából származhat az a százmilliós nagyságrendű vagyongyarapodása”. Novák Előd szerint a „szülei által eltartott” miniszter gátlástalanabbul módosítja korábbi vagyoni nyilatkozatait, mint Rogán Antal.

A Jobbik vagyongyarapodási vizsgálatot is kezdeményez a NAV-nál, és vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárást az Országgyűlésben Szijjártó Péter „luxusvilla-vásárlási ügyében”. A párt a Wikileaks-dokumentumokra hivatkozva azt állítja, hogy „a Fidesz és az MSZP politikusai ellentételezés nélkül járnak raportra az USA nagykövetségére jelentéseket tenni és utasításokat kérni, így ha az idegen érdekek kiszolgálása nem is új információ, de Szijjártó Péter mesés meggazdagodása mindenképp kérdéseket vet fel”. Az amerikain kívül más országokat is szolgált-e jó pénzért külügyi és külgazdasági államtitkárként – kérdezi a Jobbik, ami szerint a Nemzetbiztonsági Bizottságnak azt is meg kellene vizsgálnia, hogy Szijjártó Péter a keleti (bankszámla)nyitás jegyében szerzett-e a magyaron kívül más útlevelet.