A Rosznyefty nem keres új partnert az ExxonMobil helyett

gazdaság
2014 szeptember 30., 10:25
comments 14

Az Oroszország elleni amerikai szankciók miatt az Oroszországban is nyomuló amerikai ExxonMobil kénytelen volt ott hagyni a 10, Rosznyefttyel közös orosz projektjéből kilencet.

A Rosznyefty közben a szankciók miatt nem tudja nyugati pénzpiacokról finanszírozni magát, ezért megindultak a találgatások, hogy az ExxonMobil helyett új partnert keres majd a Fekete-tengeren, az Északi-sark táján és Szibériában tervezett munkálatokhoz. Ez elképesztően jó befektetési lehetőség lenne minden olyan cég számára, amely a szankciók ellenére is be tud jutni Oroszországba.

Mihail Leontyev, a Rosznyefty szóvivője viszont kedden azt közölte az ITAR-TASZSZ orosz állami hírügynökséggel, hogy a cég nem egyelőre nem tervez új partnert bevonni a beruházásiba. Igor Szecsin, a Rosznyefty vezérigazgatója korábban annyit mondott, hogy a cége stabilan és a partnerei érdekeinek figyelembevételével működik. Hogy ez azt jelenti-e, hogy cége visszavárja az ExxonMobilt vagy egyedül folytatja a projekteket, azt egyelőre nem tisztázták.

Az Exxonnak szeptember 26-ig kellett elhagynia az orosz telephelyeit, leszámítva a Szahalin-1 nevű beruházást, aminek 30 százalékát továbbra is birtokolhatja.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.