Fajvédők oktatják Orbán Viktort a szólásszabadság természetértől

politika
2014 szeptember 30., 04:40
comments 219

Már írtunk arról, hogy az amerikai szélsőjobboldali, fajvédő National Policy Institute október 3. ás 5. között Budapesten szeretne konferenciát szervezni. A magyar baloldal persze rögtön idegösszeroppanást kapott a konferencia megtartásának gondolatától is, de ezzel csak annyit értek el, hogy mostanra a fél ország tud az amerikai fajvédő szervezet létezéséről meg arról, hogy konferenciát akarnak tartani, pedig ha nincs tiltakozás, akkor ezt az egészet valószínűleg le se szarta volna senki.

Az MSZP után Orbán Viktor és a magyar kormány is beleállt a dologba, Orbán azt mondta, hogy minden jogilag lehetséges eszközzel meg fogja akadályozni a konferencia megrendezését. Erre válaszolt Richard Spencer, a National Policy Institute elnöke egy videóüzenetben.

Beszéde elején egy platformra helyezi az MSZMP utódpártjaként is bemutatott Magyar Szocialista Pártot és Orbán Viktort, és emlékezteti őket arra, hogy a konferenciával semmilyen törvényt nem szegnének meg, csupán a gondolataikat akarják megosztani, ami minden magyar állampolgárának és a bolygó több lakójának is alkotmányokban garantált joga. Aztán idéz egyet a Trónok Harcából is:

„Ha kitéped egy ember nyelvét, azzal nem azt bizonyítod be, hogy hazug. Csak annyit árulsz el a világnak, hogy félsz attól, amit mondhat.”

Spencer azt is mondta, hogy a konferenciát nem halasztják el, októberben jönnek Budapestre. Hogy hol lesz a rendezvény, azt nem mondta.

A történet alapján a fajvédőknek legalább az ingyenreklámot érdemes megköszönniük a magyar politikai elitnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.