Fajvédők oktatják Orbán Viktort a szólásszabadság természetértől

2014 szeptember 30., kedd 4:40

Már írtunk arról, hogy az amerikai szélsőjobboldali, fajvédő National Policy Institute október 3. ás 5. között Budapesten szeretne konferenciát szervezni. A magyar baloldal persze rögtön idegösszeroppanást kapott a konferencia megtartásának gondolatától is, de ezzel csak annyit értek el, hogy mostanra a fél ország tud az amerikai fajvédő szervezet létezéséről meg arról, hogy konferenciát akarnak tartani, pedig ha nincs tiltakozás, akkor ezt az egészet valószínűleg le se szarta volna senki.

Az MSZP után Orbán Viktor és a magyar kormány is beleállt a dologba, Orbán azt mondta, hogy minden jogilag lehetséges eszközzel meg fogja akadályozni a konferencia megrendezését. Erre válaszolt Richard Spencer, a National Policy Institute elnöke egy videóüzenetben.

Beszéde elején egy platformra helyezi az MSZMP utódpártjaként is bemutatott Magyar Szocialista Pártot és Orbán Viktort, és emlékezteti őket arra, hogy a konferenciával semmilyen törvényt nem szegnének meg, csupán a gondolataikat akarják megosztani, ami minden magyar állampolgárának és a bolygó több lakójának is alkotmányokban garantált joga. Aztán idéz egyet a Trónok Harcából is:

„Ha kitéped egy ember nyelvét, azzal nem azt bizonyítod be, hogy hazug. Csak annyit árulsz el a világnak, hogy félsz attól, amit mondhat.”

Spencer azt is mondta, hogy a konferenciát nem halasztják el, októberben jönnek Budapestre. Hogy hol lesz a rendezvény, azt nem mondta.

A történet alapján a fajvédőknek legalább az ingyenreklámot érdemes megköszönniük a magyar politikai elitnek.