A CIA szerint Benjamin Franklin nemzetbiztonsági kockázatot jelentett

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökségnek (CIA) van egy folyóirata, a Studies in Intelligence, amiben tanulmányok jelennek meg a CIA munkatársaitól. Ezek általában titkosítottak, de nemrég egy volt alkalmazott által indított per eredményeként több tucat, több évtized alatt megjelent írást oldottak fel a titkosítás alól. Az egyik ilyen dokumentumban egy CIA-elemző Washington 1812-es brit bevételével kapcsolatban ugyanazt a nemzetbiztonsági mulasztást vélte felfedezni, ami a 9/11-hez is vezetett.

Egy másik szerint Benjamin Franklin amerikai polihisztor, az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozat keletkezésének idején nagyon jóban volt dr. Edward Bancrofttal, akiről nem sejtette, hogy a brit kormány kémje. El is kotyogott neki egy csomó mindent arról, hogy az amerikaiak a franciákkal akarnak szövetséget kötni a britek ellen, akik így tudtak minden lépésükről. Ez szerencsére nem volt végzetes az amerikai függetlenségi törekvésre nézve, de a CIA szerint Franklin nemzetbiztonsági kockázatot jelentett, amikor elfelejtette a saját szabályát: „Ha megtartanál egy titkot egy ellenséged előtt, ne beszélj róla a barátodnak.” (io9)

Hagyományos iskolai Benjamin Franklin-kosztüm
Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.