Távozik az igazságügyi miniszter kabinetfőnöke, aki a Magyar Nemzetnek szivárogtathatott

2014 október 6., hétfő 5:54
25

A józsefvárosi tűcsereprogram felszámolását elítélő ombudsmani jelentés után zúdult politikai össztűz az alapvető jogok biztosára, Székely Lászlóra, és a TASZ-ra, mert egy, a Magyar Nemzetben megjelent cikk állítása szerint összebeszéltek arról, hogy mikor jelenjen meg a jelentés.

Az ügyben megszólalt Kocsis Máté és Lázár János is, utóbbi az ombudsman lemondását is pedzegette, pedig elég hamar kiderült, hogy nem sok igaz a Magyar Nemzetben bizonyítékként hozott, kitakart levelezés tálalásából. Az ügy lezárásaként összeült a parlament igazságügyi bizottsága, ahol Székely László ombudsman zárt ülésen oszlathatta el a kételyeket.

A bizottság viszont azt nem vizsgálta, hogy hogyan kerülhetett az ombudsmani hivatal munkatársainak belső levelezése a Magyar Nemzethez.

Mostanra viszont úgy fest, kiderülhetett. A Népszava vasárnap este írt arról, hogy Hajas Barnabástól, az igazságügyi miniszter, Trócsányi László kabinetfőnökétől származhattak a levélrészletek. Hétfő délelőtt pedig az Igazságügyi Minisztérium közleményben jelentette be, hogy Hajas még a múlt héten lemondott posztjáról, "figyelemmel arra, hogy a józsefvárosi tűcsereprogrammal kapcsolatban felmerült személyes érintettsége". Hajas korábban az ombudsmani hivatal munkatársa volt.

A közlemény szerint Hajas még szeptember 30-án lemondott, amit a miniszter elfogadott, és "az illetékes hatóságok vizsgálatának eredményétől függően hozza meg a további döntését", bármit is jelentsen ez. A kiszivárgott levelek miatt az Alkotmányvédelmi Hivatal vizsgálódik. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt