Elfogyott az idei költségvetési tartalék

2014 október 8., szerda 7:14
54

Az idei költségvetésben meghatározott 113 milliárd forintos tartalékból 20 milliárdot már korábban zárolt a kormány, 91,6 milliárdot pedig már elköltött, így a Napi.hu számításai szerint mostanra alig 1,4 milliárd maradt a soron. A költségvetési tartalékból finanszírozza az állam az év közben felmerülő, előre nem látható költségeit, és ezzel pótolják az előre nem látható okok miatt kieső állami bevételeket, így ha 2014 végéig beüt valami, ez az 1,4 milliárd nem sokra lesz elég.

A Napi.hu többször kérdezte is a kormányt, hogy mit terveznek tenni az ügyben, de eddig nem kaptak választ. Az újság információi szerint az önkormányzati választások után születhetnek döntések ilyen költségvetési kérdésekben, és az is elképzelhető, hogy a kormány feloldja a nyáron elrendelt zárolások bizonyos hányadát.

A Napi.hu azt is közölte, hogy számításaik szerint a tartalékból eddig elköltött pénz minden tizedik forintja a Lázár János vezette Miniszterelnökséghez vándorolt, pedig ez a szerv eleve 33,3 milliárdos költségvetéssel indította az évet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt