A Nemzetközi Úszószövetség kitüntette Putyint

sport
2014 október 11., 15:44
comments 52

Legnagyobb elismerésében részesítette a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) Vlagyimir Putyin orosz elnököt, akinek a hazájában, Kazany városában rendezik meg a 2015-ös vizes vb-t. Putyin annak ellenére kapta meg a FINA-kitüntetést, hogy az AP szerint Oroszországot a doppingesetek sorozata miatt akár ki is zárhatják a vizes sportok szereplői közül.

photo_camera Fotó: Kreml / Wikipedia

A FINA-elismerést olyan államfőknek és magas rangú magánembereknek ítélik oda, akik kiemelkedő érdemeket szereztek a vizes sportok világában.

Julio Maglione FINA-elnök az elismerést átnyújtva azzal nyalt be, hogy Vlagyimir Putyinnak a sportágnak nyújtott személyes támogatása

„nagyban hozzájárul a népek közötti testvériség erősítéséhez, az egészségesebb társadalom eléréséhez, az orosz fiatalok életstílusának és oktatásának javításához (...) a béke és barátság szellemében”.

photo_camera Fotó: Flickr

A legjobb orosz úszónő, Julija Jefimova egyike azoknak az orosz úszóknak, akiket az utóbbi két évben eltiltottak doppingolásért. A mellúszásban – normál medencében 50 méteres távon – világcsúcstartó, olimpiai harmadik, világ- és Európa-bajnok úszónőtől idén májusban vonták meg 16 hónapra a versenyzési jogot szteroidhasználat miatt. A FINA saját szabályzata alapján kizárhatja egy sportági versenyből azt az országot, amelynek versenyzői közül legalább négyet egy éven belül doppingvétségen érnek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.