Orosz csapatkivonás az ukrán határról

külföld
2014 október 12., 07:33
comments 12

Vlagyimir Putyin visszarendelte az ukrán határon állomásoztatott orosz csapatokat az állandó bázisaikra, jelentette a Kreml. A hivatalos indoklás szerint befejeződött Rosztov térségében egy hadgyakorlat, de szakértők szerint Putyin a jövő heti ukrán-orosz csúcstalálkozóhoz igazítva időzítette a lépést.

Október 16-án és 17-én Porosenkó ukrán elnökkel Milánóban fognak tárgyalni a helyzet rendezéséről és a téli gázszállításokról. A RIA Novoszti orosz hírügynökség jelentése szerint Putyin találkozott hadügyminiszterével, aki beszámolt a hadgyakorlatról, amit Putyin elégedetten hallgatott, majd elrendelte a csapatok visszatértét bázisaikra.

Összességében 17,600 katona vett részt Rosztov közelében a lőgyakorlaton.

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.