A szerb miniszterelnök szerint nekik senki nem parancsolhat

külföld
2014 október 15., 06:17
comments 16

Aleksandr Vucic az orosz TASZSZ hírügynökségben szerdán megjelent interjúban beszélt arról, hogy országuk nem fog bevezetni szankciókat Oroszország ellen, és senki sem parancsolhatja meg Belgrádnak, hogy rombolja szét jó kapcsolatait Moszkvával.

Abból az alkalomból nyilatkozott erről, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön részt vesz Belgrád felszabadításának 70. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen. Amit, éppen Putyin látogatása miatt előre is hoztak pár nappal.

Szerbia szabad és független ország, európai úton jár, de nem vezetett be és nem is fog bevezetni semmilyen szankciókat Oroszország ellen

- mondta Vucic, aki elmondta azt is, hogy ő maga racionális ember, így is vezeti az országot, és azt teszi azt, ami szerinte legjobb az országnak. Állítása szerint soha nem érzett nyomásgyakorlást az orosz fél részéről. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.