18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Hitler tényleg *****, miközben Eva Braun *****? A ló*****!

SZEX
2014 október 16., 18:32
comments 181
  • Mit tudunk? Semmit.
  • Homoszexuális volt a Führer? Valószínűleg nem.
  • Akkor talán aszexuális? Valószínűleg nem.
  • Tényleg ruhában szexelt Adolf Hitler? Eva Braun levelei másra utalnak.

Újra Hitler magánéletével foglalkozik az angol sajtó, amióta Martin Amis író, aki új, a Harmadik Birodalom idején játszódó regényét (The Zone of Interest) írva elmerült Adolf Hitler magánéletében, nemrég azt állította, hogy Hitler annyira ügyelt a személyes tisztaságra, hogy nem akart levetkőzni az orvosai előtt, és még Eva Braunnal szexelve sem kerültek közel: felöltözve álltak egymással szemben, és ha Braun csak felhúzta a szoknyáját, Hitler máris elélvezett. Amis szerint Sztálinnal és Mao Ce-tunggal ellentétben Hitlernek nem is volt szexuális étvágya, szinte aszexuális volt.

A kevés megbízható személyes információ ellenére korábban is voltak elég meredek következtetések a Führer szexuális természetéről, még egy külön Wikipedia-oldal is foglalkozik a témával. Lothar Machtan szerint talán meleg vagy biszexuális volt, és a kb. 100 ezer homoszexualitása miatt elítélt német, illetve az NSDAP homofóbiája éppen ebből az elfojtott homoszexualitásból fakadt. Az 1920-as évek óta híresztelték, hogy Hitler meleg, főleg azután, hogy kiderült, hogy szorosan együtt dolgozott az SA homoszexuális vezérével, Ernst Röhmmel.

photo_camera Hitler Lederhoséban 4× (via Buzzfeed)

A legtöbb történész viszont ezt elveti: Hitler heteroszexuális volt, és több női szeretőt tartott. A féltestvére lányával, Angela Rauballal például lehet, hogy volt valamilyen viszonya. A 23 éves unokahúg, akit Hitler gyakorlatilag fogságban tartott Münchenben, 1931-ben aztán el akart menni Bécsbe, és amiatt nagyon összeveszett Hitlerrel. Másnap egy tüdőlövés végzett vele. Hitler ugyan nem volt ott, de az ő pisztolyával adták le a lövést. A rendőrség szerint öngyilkosság történt, bár rendes nyomozás sosem volt. Hitler ezután egy időre mély depresszióba esett, a nő szobáját pedig nem engedte átrendezni, és a lány portréját is kitette a falára. Mint mondta, Geli volt az egyetlen nő, akit igazán szeretett. (A mainstream történészek szerint nem valószínű, hogy a francia Jean-Marie Loret anyját ő ejtette volna teherbe az első világháború alatt, ahogy annak fia állította.)

Ok, Hitler egy pszichopata volt, de hol itt a szex?

Abban egyetértenek, hogy valami biztos nem stimmelt a párkapcsolataival: a hat-nyolc feltételezett szeretőjéből kettő öngyilkos lett, egy 8 évvel az öngyilkossági kísérlete után halt bele a sérülésbe, egy másiknak pedig volt egy sikertelen öngyilkossági kísérlete. Hitler két nőt jegyzett el, mielőtt Eva Braunnal együtt megölte magát egy nappal azután, hogy feleségül vette. A laborasszisztens és modell Eva Braunt 17 éves korában ismerte meg az akkor 40 éves Hitler, és meghívta az operába. Ezzel elkezdődött a 12 évig tartó kapcsolatuk, ami alatt Braun kétszer is megpróbálta magát megölni. Hitler sofőrje Németország legboldogtalanabb nőjének nevezte.

Braun levelezéséből kiderült, hogy a szülei nem támogatták a kapcsolatot, őt pedig Hitler nem vállalta nyilvánosan: nem foglalkozott vele, csak néha, az estélyek végén adott át neki egy pénzzel teli borítékot. Amikor végre beengedték a berlini kancelláriába, a hátsó ajtót kellett használnia, nehogy meglássák, Hitlerről ugyanis azt terjesztette a propaganda, hogy „Németországhoz ment hozzá”. Eva Braun eközben a házi videózás úttörője volt, meg is örökítette, hogyan táncolt a Führer, akit úgy hívott, hogy Wolf. Ha ma élne, biztos teleszemetelné a Berghofban készült szelfijeivel a Facebookot meg a vega vacsoráival az Instagramot.

Még mindig nincs szó a hitleri szexről!

adolf hitler

Annak ellenére, hogy a hálószobatitkairól alig tudni bármit, Hitlerről sokféle szexuális perverziót feltételeztek. Például gyakran hívott meg magához színésznőket ún. privát előadásokra, és az egyik ilyen vendége, Renata Müller azt terjesztette, hogy Hitler mazochista volt, és miközben letérdelt előtte, azt kérte, hogy rúgjon belé. Amikor Müller 1937-ben kiesett egy ablakon, néhányan nem voltak biztosak abban, hogy öngyilkosság történt. Ernst Hanfstaengl – aki sokáig Hitler belső köréhez tartozott, majd kegyvesztetté vált, ezért Amerikába szökött – úgy vélte, Hitler se teljesen meleg, se full heteró nem volt: Hanfstaengl meg volt győződve arról, hogy Hitler afféle „impotens, elfojtott, maszturbáló típus” (mint Nietzsche). A CIA elődje 1943-ban azt jelentette a Führerről, hogy impotens és koprofil. Ezt részben arra alapozták, hogy Hitler egyik ellenfele a náci pártban, Otto Strasser azt állította: Gelit arra kényszerítette, hogy levizelje, és rászarjon.

Ez talán nem igaz, de az a feltevés, hogy Hitler „szexuálisan üres” volt, és hogy a higiéniamániája miatt Eva Braunnal ruhában kúrt, szintén nem tűnik hitelesnek. Szemtanúk szerint egy ágyban aludtak, a hálószobájuk egybenyílt, és Hitler inasa, Heinz Linge látta, amikor ágyba bújtak. Hitler szobalánya, Pauline Kohler azt írta, hogy a Führerben nincs erős szexuális vágy. Heike Görtemake, Eva Braun életrajzírója szerint normális szexuális életük volt. Braun a naplójában és leveleiben semmi extrémről nem írt (például a ruhás fétisről se), csak arról, hogy miután kitört a második világháború, Hitlert már egyáltalán nem érdekelte a szex. Braun a barátainak szívesen mutogatott egy 1938-as fotót Neville Chamberlainről, amint Hitler müncheni lakásának egyik foteljében ül, és Braun ilyenkor nevetve hozzátette, hogy: „Ha tudta volna, mi mindent látott az a kanapé!”

photo_camera Hitlert (b) a pletykák Unity Mitforddal és Winifred Wagnerrel is összehozták. Állítólag Leni Riefenstahl (j) is közeledett felé, de a Führer elutasította. A rendezőnő ezt tagadta. (Fotó: Német Szövetségi Archívum / Wikipedia)

Abból mindenesetre nem lehet Hitler szexuális életére következtetni, hogy egy torz személyiségű diktátor volt. A nácik gyakran igyekeztek átlagos családi életet élni a leghorrorisztikusabb foglalkozás mellett is. Heinrich Himmler például, miközben tömeggyilkosságokat irányított, a feleségével hosszan levelezett a gyerekek egészségéről. Rudolf Hössnek, az auschwitzi koncentrációs tábor parancsnokának pedig csak néhány méterre a tábortól játszottak a gyerekei. (Daily Mail, Telegraph, Wikipedia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.