Szerdai rövidhírek a Második Hidegháborúból

külföld
2014 november 5., 16:11
comments 116

2015-ben közösen fog hadgyakorlatot tartani Szerbiában a helyi és az orosz hadsereg. Lesznek harcjárművek és ejtőernyős gyakorlatok is, természetesen mind a "béke megőrzése" szolgálatában.

Sauli Niinisto finn elnök pedig angol újságíróknak vázolta fel az orosz helyzetet, amelyről a következő napokban az észak-európai országok vezetői fognak tanácskozni Helsinkiben. Niinisto szerint reális veszélye van annak, hogy újra hidegháborús helyzet alakuljon ki Oroszország és a Nyugat közt, de ő személy szerint nem fél Oroszországtól.

A finn elnök szerint országa mindig világosan jelezte Putyin felé, hogy mi az a vonal, amit az oroszoknak nem szabad átlépniük, és ez a taktika eddig működött is. Niimisto szerint az USA és az EU hibáztak, amikor nem figyeltek az orosz elnök olyan kijelentéseire, hogy a Nyugat gyenge és ellenséges az orosz értékekkel szemben. Ráadásul Putyint csak bátorítja, hogy Oroszországot sem a Csecsenföldön, sem a Grúzáiában elkövetett gyilkosságok miatt nem vonták felelősségre, miközben Amerika 2013-ban az utolsó pillanatban visszalépett a szíriai katonai intervenciótól.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt