A Karate kölyök híres mozdulatsorát tanulta meg a robot, amit nemrég vett meg a Google

TECH
2014 november 11., 14:37
comments 41

A videón Ian, az Atlas-típusú robot látható, amint a híres film híres jelenetét adja elő. A robotot az a Boston Dynamics fejleszti, amit nemrég vásárolt meg egy vagyonért a Google.

A 185 centi magas, 150 kilót nyomó robot mozgását 28 hidraulikus ízület végzi, és ez számít a világ egyik legfejlettebb robotjának. Az Ian névre keresztelt gépember szoftverét egy floridai kutatócsapat írja, többek között már arra is megtanították, hogy hogyan vezessen autót. A kutatók elmondása szerint minden ötletüket a természetből veszik, a gepárdok gyorsasága, a lovak állóképessége, a majmok mozgékonysága és az emberek sokoldalúsága volt a forrás, amikor a mozgását modellezték. (via Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.