Magyar képpel illusztrálta a román újságírók és román rendőrök romániai balhéját az új orosz híroldal

Média
2014 november 13., 18:23
comments 39

Úgy tűnik irribelális példaképeink nem vágják még egészen, ki kicsoda a befolyási övezetben:

sputnik1

A nemrég indult „orosz Buzzfeed”, a Sputniknews.com címlapján pedig:

sputnik2y

A cikk egyébként arról szól, hogy egy nemzetközi békeügyi civilszervezet, az Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE) sajtószabdságért felelős alciviljei elítélik a román rendőrség egyik újságíróellenes akcióját. Ami nagyon helyes. Az történt, hogy november 10-én Stefan Mako (talán mégis van magyar vonatkozás?), egy független bukaresti újságírói csoport tagja videóra próbált venni egy letartóztatást, mire az intézkedő rendőrök megtámadták és elverték.

Bukarest vagy Budapest? Nem tök mindegy?

Az OSCE kiállása valószínűleg azért olyan fontos a putyinista hírszájtnak, mert ez a nemzetközi szervezet az utóbbi hónapokban, főleg Ukrajna ügyében egyre oroszbarátabb irányvonalat vitt, aligha függetlenül attól, hogy vezetői között ott találjuk Szergej Lavrov külügyminiszter egyik volt munkatársát és bizalmasát, Alekszej Lizsenykovot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.