Ausztráliában mennek neki Putyinnak a nyugati vezetők

Egyéb
2014 november 14., 07:35
comments 48

Kezdődik a G20 találkozó az amerikai Brisbane-ben, a világ 20 legerősebb gazdasági hatalmának vezetői tárgyalnak majd növekedésről, kihívásokról.

A hangulat várhatóan feszült lesz, mert a nyugati vezetők arra készülnek, hogy élesen kritizálják majd Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Oroszország az utóbbi napokban katonákat és fegyvereket küldött Kelet-Ukrajnába, bár ezt hivatalosan tagadják.

photo_camera David Cameron már Ausztráliában van, de a G20 csúcs csak szombaton kezdődik. Fotó: AFP/Mark Graham

Barack Obama amerikai elnök, Francoise Hollande francia elnök, Angela Merkel német kancellár és David Cameron brit miniszterelnök szombaton egyeztet várhatóan az orosz - ukrán kérdésről a kenguruk és koalák földjén.

A csúcstalálkozón Putyin is részt vesz majd, bár Ausztráliában mozgalom indult, hogy a maláj utasszállító lelövése miatt ne engedjék be a hatóságok. A gépen sok ausztrál állampolgár is életét vesztette.

Orosz hadihajók az utóbbi napokban megközelítették az ausztrál partokat, jelezve, hogy Oroszországot komolyan kell venni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.