Putyin lelép a G20-ról

Tbg
külföld
2014 november 15., 15:55
comments 272

Az orosz elnök nem marad Brisbane-ben a vasárnapi ülésnapra, hanem előbb távozik.

A hírről beszámoló hírügynökségek szerint ennek oka, hogy a világ 19 legfejlettebb országát és az EU-t tömörítő szervezet szombati ülésén az ukrajnai  beavatkozás miatt elég sok bírálatot kapott Vlagyimir Putyin, bírálta őt az amerikai elnök, Obama is, a kanadai miniszterelnök például csak annyit mondott neki:

Ki kell vonulnod Ukrajnából!

Putyin szombaton a brit miniszterelnökkel, David Cameronnal és Francois Hollande francia elnökkel találkozott négyszemközt. Az orosz diplomácia tagadja egyébként, hogy ez állhat a hirtelen távozás hátterében.

FRISS: És végül, amikor állt a bál emiatt, Putyin mégsem ment el.

photo_camera Stephen Harper, Kanada. Jelenleg a világ egyik legbátrabb miniszterelnöke. (AFP/ANDREW TAYLOR)

Az AFP fotóin egyébként az látható, ahogy Tony Abbott házigazda miniszterelnök koalákkal koalíciózza meg az érkező államfőket, többek között Obamát, Putyint és Harpert is. (MTI/Fotók: ANDREWTAYLOR/G20/AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.