Feljelentették Korózs Lajost, mert az NGM felgyújtásáról beszélt

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Ugyan nem ez volt az évszázad fenyegetése, a Magyar Nemzet mégis úgy tudja, hogy a Központi Nyomozó Főügyészségen közveszéllyel fenyegetés miatt tettek büntetőfeljelentést hétfőn Korózs Lajos MSZP-s parlamenti képviselő ellen.

A lap szerint azért, mert a parlamentben a magánnyugdíjpénzek újbóli lenyúlásáról azt mondta Banai Péter államtitkárnak:

„Ez a 60 ezer ember a legelszántabb, államtitkár úr, ha visszamegy a minisztériumba, szóljon Varga miniszter úrnak, hogy kezdjen el pakolni. Ez a 60 ezer ember fel fogja gyújtani a minisztériumot.”

Ha megvádolják és elítélik, öt évet is kaphat, mert a törvény szerint: „Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.”

(A címlapkép innen van.)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.