A Magyar Televíziót, a Magyar Rádiót és az MTI-t is a Dunába lökné a Fidesz

Média
2014 november 26., 06:22
comments 79

Kormánypárti képviselők kedden olyan törvénymódosító javaslatot nyújtottak be a parlamentnek, amely egybeolvasztaná a négy közszolgálati médiumot, azaz a Magyar Televízió Nonprofit Zrt-t, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt-t, a Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt-t és Duna Televízió Nonprofit Zrt-t. Az indítvány szerint az egész kóceráj a Duna Televízióba olvadna be. Az új név Duna Médiaszolgáltató Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság lenne.

A javaslatot a Fidesz szóvivői, Dunai Mónika és Tuzson Bence, nyújtották be, és az indoklásban azt írják, azért lesz jó az összeolvadás mert:

„A technológiai fejlődésre, az új típusú médiaszolgáltatások elterjedésére tekintettel a közmédia rendszere sokkal hatékonyabban képes ellátni a közszolgálati misszióját, amennyiben az egyetlen gazdasági társaság összehangolt tevékenysége révén valósul meg.”

Azt is írják, hogy lényegi változás csak a gazdasági társaságok számában lenne, az egyes szervek megtartanák a jelenlegi feladataikat.

Ezen kívül bevezetnék az Európa több országában már most is használt közszolgálati értékteszteket, ami a nézettség és hallgatottság mellett a közszolgálati jelleget is mérné valahogyan.

Aki az teljes módosító indítványra kíváncsi, az ide kattintson.

(via napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.