Észak-Koreában végre rájöttek, hogy az USA szabadította el az ebolát

külföld
2014 december 01., 21:24
comments 96

Hiába vannak iszonyú messze az ebolától sújtott Nyugat-Afrikától, Észak-Koreában borzasztóan komolyan veszik a járványt. Lezárták a határokat, aki az országba érkezik, gyakran három hetes karanténba kényszerül, és így tovább.

Most kiderült, miért lehet ez a nagy óvatosság. Vezető észak-koreai tisztségviselők szerint ugyanis a járvány valójában egy biológiai fegyver, amit az Egyesült Államok vetett be.

A helyi járványügyi vezető, Hong Sun Gwang az állami hírügynökség lapjában jelentett meg egy cikket, amiben arról írt, hogy az emberi jogok megsértésének bajnoka, az Egyesült Államok áll az ebola terjedése mögött.

A cikk bizonyítékokkal is szolgál, Ronald Reagan egykori beosztottja hozta nyilvánosságra állítólag egy cikkben, hogy az USA előállította az ebola ősét, hogy biológiai hadviselésbe kezdjenek.

A diktatúra híréből ki lehet deríteni, hogy alighanem Paul Craig Roberts lehetett ez a beosztott, aki mostanában ellentmondásos, furcsa nyilatkozataival tűnik fel a sajtóban. Robert októberben valóban publikált egy blogposztot, amiben olyan szerzőket idézett, akik szerint az ebola egy Sierra Leone-i amerikai laboratóriumból szabadult el, és erről az amerikai vezetés és Obama is tud.

Hasonló összeesküvés-elméletekkel persze tele az internet, de eddig állami hivatalos sajtóba nem tudtak még bejutni. Az egyik forrásként jegyzett cikk szerzője a Delaware Egyetem tanára, tőle viszont az egyetem elhatárolódott, mondván, hogy a kutató növényekkel foglalkozott eddig, és tudomásuk szerint soha nem kutatott semmit a vírusokról.

Azt nem tudni, hogy az észak-koreai vezetők elhiszik-e mindezt, az viszont biztos, hogy az elem remekül illeszkedik a bosszúretorikájukba, amit június óta folytatnak, amikor az ENSZ rettenetes képet festett az emberi jogok helyzetéről a diktatúrában. Azóta Észak-Korea mindent megtesz, hogy besározza az Egyesült Államokat. (via Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.