Az energia kizárólag Orbántól jöhet, és jönni is fog

politika
2014 december 04., 07:07
comments 188

"Az amerikaiak célja az, hogy megakadályozzák a berendezkedést, hogy az sikertörténet legyen. Az a cél, hogy mindennap történjen valami, legyen hangzavar, ne lehessen a kormányzásra figyelni - ez pedig feltételezésük szerint 2018-ra amortizálhatja a kormányt".

Így oldotta meg az amerikai-magyar konfliktus lényegét G. Fodor Gábor, a kormányközeli Századvég stratégiai igazgatója. A titkos kottát a Heti Válaszban leplezte le, a Török Gáborral adott párhuzamos interjúban. Török közbevetésére, hogy ezek szerint mégsem gazdasági a cél, hanem politikai, miközben éppen velük együttműködő, stabil kormányban lennének érdekeltek, G. Fodor azt mondta: "Ha komolyan remélhetnék, hogy feltétel nélkül együttműködik, akkor igazad lenne".

Van még egyéb háttértámadás is a kormány ellen, mégpedig az ellenzék részéről. Ez úgy néz ki, hogy elkezdték szembeállítani az elszegényedést a korrupt fideszes politikusokkal. Majd így folytatja:

"Olyat látunk, amilyet korábban nem: miniszterek házairól, órájáról készült fotókat.

A Magyar Vizsla pont ilyen volt annak idején, csak az Kóka János és Gyurcsány Ferenc luxusjavait mutatta be.

Igen, de az egyetlen újság volt, most meg összehangolt hadviselés van, ami természetesen politikai fegyverként működik."

G. Fodor szerint emiatt visszafogottabbnak kellene lenni, már nem morális alapon, hanem politikai számításból.

Ha már Törökkel beszélgettek, szóba került a veszprémi időközi választás, és Simicska Lajos is. Bár sokat volt róla szó, G. Fodor annyira feltűnően nem mondta ki Simicska Lajos nevét, hogy az interjút készítő Stumpf András rá is kérdezett, miért nem teszi. Amire az volt G. Fodor válasza, hogy Simicska Lajos nevét

"Ma ki lehet mondani, nem kell arceltakarásos, S. L. monogramos játékot játszani."

Majd természetesen továbbra sem mondja ki a nevet. Azt azért megemlíti, hogy "a Fidesz tele van kettős kötődésű hősökkel és gazdátlan szamurájokkal, akik talán nem is tudják, kihez is igazodjanak."

Arra a különös helyzetre, hogy miközben kivülről erős nyomás van a kormányon, mégsem zár össze, a kormányzást egészen közelről ismerő G. Fodor azt mondta:

"Ahhoz erő kell, az pedig kizárólag a miniszterelnöknek van. A következő néhány hónap tétje, hogy rendezik-e a sorokat, erőt és egységet tudnak-e mutatni a választók és a külvilág felé. Ez az energia kizárólag a miniszterelnöktől jöhet, s szerintem jönni is fog."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.