Statisztikailag kimutathatatlan a magyar filmek iránti érdeklődés a mozikban

2015 január 3., szombat 12:13
217

vajna-foz

A rafinált amerikaiak a filmjeiken keresztül foglalják el hazánkat, hiába hívtuk haza Amerikából a filmgurut, hogy a métely ellen mételyfű taktikával vegye fel a harcot. A Népszabadság szedte össze az Európai Audiovizuális Obszervatórium számait. Remek cikkünk a témában itt.

És a számok szerint az Európai Unióban csak a bolgárok szarják le jobban a saját filmjeiket.

2011-ben még 7,2 százalékos volt a magyar filmek piaci részesedése, ami 2012-ben 1,9, tavalyra pedig még tovább, 1,5 százalékra zuhant. Ez statisztikailag szinte kimutathatatlan. Körülbelül minden hetvenedik néző ül be egy magyar filmre. Az amerikai filmek részesedése meghaladja a kilencven százalékot. A napilap szerint "Lengyelországban minden ötödik, a magyar piachoz hasonló méretű Csehországban pedig minden negyedik néző hazai filmre vált jegyet."

Andy Vajna ha nem is váltja meg a magyar filmet, azért nem járt rosszul a különféle kiskapukkal és neki kedvező döntésekkel és szabályozásokkal. Egy kis válogatás a cikkeink címeiből:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt