Oroszországban nem vezethet, akinek „szexuális rendellenessége” van

képzavar
2015 január 09., 06:16
comments 286

Az orosz birodalom megint bevezetett valami váratlanul idióta szabályt:

Mostantól a világ legnagyobb országában a transzszexuális és transznemű személyek nem jogosultak vezetői engedélyre. A fetisizmus, az exhibicionizmus és a kukkolás is szerepel, mint „mentális zavar”, ami korlátozza az embereket a vezetésben.

Ahogy a „kóros szerencsejáték” és a „kényszeres lopás” is. (Még szerencse, hogy az oligarchák sofőrökkel közlekednek.)

A kormány ezt a szigorítást arra hivatkozva vezette be, hogy túl sok a közúti baleset.

orosz sofőr russian driver raputin pap ortodox

Természetesen az orosz pszichiáterek és jogvédők elítélték a lépést, és nemzetközi melegjogi szervezetek szerint is újabb szintet lépett Oroszország a melegek üldözésében.

Még azok a sofőrszövetségek is, amik támogatják a lépést, azt mondják, az amatőr autóvezetőkre nem kellene, hogy ilyen szigorú szabály vonatkozzon. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.