Dühös vita lett az Al-Jazeeranál a francia támadások miatt

2015 január 11., vasárnap 6:56
65

Kiszivárgott a belső levelezés egy része a National Review-hoz, ebben a munkatársak azon vitatkoznak, hogy indokolt-e a "Je suis Charlie" kampány, és elfogadhatóak-e a francia szatirikus újság karikatúrái Mohamedről.

Az idézett emailekből úgy tűnik, hogy az arab csatorna több munkatársa is osztja azt az itthon, például a Heti Válaszban megjelent elképzelést, hogy nem szabadna a muszlimok vallási érzékenységét provokálni , és a karikaturisták maguknak keresték a bajt. Arról nem esik szó, hogy akik a kóser boltban vásároltak, azok is indokolatlanul provokáltak-e, illetve hogy a rajzoláson kívül még milyen más tevékenység esetén kell figyelembe venni, hogy mit gondolnak a dologról szélsőséges terroristák.

A levelezésből az is látszik, hogy az Al-Jazeera legalább 2 munkatársa szerint az áldozatok semmilyen módon nem hibáztathatóak azért, ami velük történt, még akkor sem, ha olyasmit rajzoltak, ami a fanatikusoknak nem tetszett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt