Dühös vita lett az Al-Jazeeranál a francia támadások miatt

media
2015 január 11., 06:56
comments 64

Kiszivárgott a belső levelezés egy része a National Review-hoz, ebben a munkatársak azon vitatkoznak, hogy indokolt-e a "Je suis Charlie" kampány, és elfogadhatóak-e a francia szatirikus újság karikatúrái Mohamedről.

Az idézett emailekből úgy tűnik, hogy az arab csatorna több munkatársa is osztja azt az itthon, például a Heti Válaszban megjelent elképzelést, hogy nem szabadna a muszlimok vallási érzékenységét provokálni , és a karikaturisták maguknak keresték a bajt. Arról nem esik szó, hogy akik a kóser boltban vásároltak, azok is indokolatlanul provokáltak-e, illetve hogy a rajzoláson kívül még milyen más tevékenység esetén kell figyelembe venni, hogy mit gondolnak a dologról szélsőséges terroristák.

A levelezésből az is látszik, hogy az Al-Jazeera legalább 2 munkatársa szerint az áldozatok semmilyen módon nem hibáztathatóak azért, ami velük történt, még akkor sem, ha olyasmit rajzoltak, ami a fanatikusoknak nem tetszett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.