Áder olyan embert is hibázáson kapott, akinek a pozícióját már régen megszüntette a NER

politika
2015 január 15., 09:18

A zöldtémák iránt mostanában nagy érdeklődést mutató köztársasági elnök tegnap egy közleményben mindenkit lekapott a tíz körméről, amiért brutális környezetvédelmi termékdíjjal sújtották a napelemeket. De úgy mindenkit, hogy magát is. És annyira belejött, hogy bírálatot kapott még a környezetvédelemért felelős ombudsman, "mert nem jelezte időben a korrekció szükségességét”.

Pont itt kellett volna megállnia a felelősség szétterítésében. Mert - ahogy arra az Eötvös Károly Intézet nyílt levélben felhívta Áder János figyelmét - az államfő egy nem létező személyt bírált,

"ugyanis a Nemzeti Együttműködés Rendszere más ombudsman intézményekkel együtt megszüntette a környezetvédelemért felelős ombudsman intézményét is.

A helyén működő helyettesnek - a neve most nem jut eszünkbe - önálló intézkedésre, így a jogszabálytervezetek bírálatára sincs joga. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében alkotmányos ellensúlyt, független működést általában sem érdemes keresnie."

Touché.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.