Több elővárosi vonatot törölnek a Déli pályaudvar lezárása miatt

közlekedés
2015 február 02., 06:14
comments 11

A MÁV közleménye szerint „a vasúttársaság a Kelenföldi pályaudvar szűk keresztmetszete miatt a Dunántúli térség valamennyi elővárosi vonatát nem tudja leközlekedtetni. Emiatt több elővárosi vonat nem közlekedik.

Az összes Százhalombatta-Déli, illetve Déli-Százhalombatta viszonylatú személyvonat lemondásra kerül.

  • A Martonvásár-Déli, valamint a Déli-Martonvásár viszonylatú vonatok közül 3 pár vonat közlekedik. A többi lemondásra kerül, és nem közlekedik.
  • IC 201(AGRAM) és az IC 958 (GÖCSEJ) a mai naptól a - további intézkedésig - Kelenföldig közlekedik.

A közlemény szerint azért kellett törölni ezeket a járatokat, mert ezek a szerelvények a többi elővárosi vonalon ugranak be, erősítésnek. A MÁV visszaadja a jegyeket árát annak, aki emiatt mondta le utazását.

Ez a mondat különösen tetszik:

„Az utasok részletes felvilágosítást a MÁV-START honlapján, a pirossal jelölt HAVARIA sávban találnak.”

Továbbra is extra buszok járnak a 139 vonalána Déli és a Kelenföldi pályaudvarok között, ezekre érvényesek a vonatjegyek is.

A vonatpótló autóbuszok indulási és érkezési adatai:

  • Bp. Déli: A vonatpótló autóbuszok az ALKOTÁS utcából, a 139-es busz megállójából indulnak.
  • Kelenföld: A vonatpótló autóbuszok az ETELE TÉR- ről a 141 busz megállójából indulnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.