Hollande és Merkel előbb Kijevbe, majd Moszkvába utazik

külföld
2015 február 05., 10:49
comments 165

Francois Hollande francia elnök bejelentette, hogy Angela Merkel német kancellárral együtt csütörtök délután Kijevbe látogat, pénteken pedig Moszkvába utazik tovább.

 "Úgy döntöttem, hogy Angela Merkellel ma délután Kijevbe utazom, hogy olyan új javaslatot tegyünk a konfliktusrendezésre, amely Ukrajna területi integritásán alapul. Petro Porosenko ukrán elnökkel tárgyalok ma, pénteken pedig Vlagyimir Putyin orosz elnökkel"

- mondta Hollande a francia elnöki hivatalban tartott sajtótájékoztatón.

Jelenleg is Kijevben tartózkodik John Kerry amerikai külügyminiszter, aki újabb 16,4 millió dolláros humanitárius segély folyósítását jelentette be a kelet-ukrajnai civilek támogatására.

Kerry tárgyalni fog ukrán vezetők azon igényéről, hogy az Egyesült Államok szállítson emberi életek kioltására alkalmas fegyvereket is Ukrajnának. Kijev szerint ezekre igen nagy szüksége lenne az ukrán katonáknak, hogy megvédjék magukat és visszaverjék az oroszbarát szakadárok előrenyomulását az ország keleti részén.

Amerikai tisztviselők elmondták, hogy Kerry tárgyalni fog azokról az új kezdeményezésekről is, amelyek értelmében a konfliktus befejezése érdekében felélesztenék a halódó tűzszüneti megállapodást, valamint a politikai párbeszédet Kijev és a szakadárok között. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.