A kormány rászállhat az Uberre

gazdaság
2015 február 07., 17:36
comments 133

Magyarországon is megjelent az Uber nevű okostelefonos taxialkalmazás, amivel lényegében bárkiből lehet taxis, akinek van autója, és hajlandó pénzért embereket furikázni. A magyar taxisok, ahogy mindig, ha piaci versenytársat látnak, most is agyvérzést kaptak, és a kormányt kérték, hogy szabályozási eszközökkel golyózza ki valahogy az Ubert a piacról.

Az mno.hu kérdéseire a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban azt mondták, hogy új taxis kormányrendeleten dolgoznak. A tervezet egységes feltételekhez kötné a taxizást, rögzíti majd a tevékenység végzéséhez használható járművek műszaki követelményeit és életkorát, a sofőrökre vonatkozó képzési és továbbképzési kötelezettséget, a diszpécserszolgálati tevékenység végzésének feltételeit,

és az infokommunikációs eszközön keresztül rendelhető személyszállítás szabályait is.

A jogszabály konkrét szövege még nem ismert, de az mno szerint a kormány fellép majd az Ubert használó, sokszor képzetlen, és saját autóval fuvarozó söfőrökkel szemben. (mno.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.