A kormány rászállhat az Uberre

2015 február 7., szombat 17:36
133

Magyarországon is megjelent az Uber nevű okostelefonos taxialkalmazás, amivel lényegében bárkiből lehet taxis, akinek van autója, és hajlandó pénzért embereket furikázni. A magyar taxisok, ahogy mindig, ha piaci versenytársat látnak, most is agyvérzést kaptak, és a kormányt kérték, hogy szabályozási eszközökkel golyózza ki valahogy az Ubert a piacról.

Az mno.hu kérdéseire a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban azt mondták, hogy új taxis kormányrendeleten dolgoznak. A tervezet egységes feltételekhez kötné a taxizást, rögzíti majd a tevékenység végzéséhez használható járművek műszaki követelményeit és életkorát, a sofőrökre vonatkozó képzési és továbbképzési kötelezettséget, a diszpécserszolgálati tevékenység végzésének feltételeit,

és az infokommunikációs eszközön keresztül rendelhető személyszállítás szabályait is.

A jogszabály konkrét szövege még nem ismert, de az mno szerint a kormány fellép majd az Ubert használó, sokszor képzetlen, és saját autóval fuvarozó söfőrökkel szemben. (mno.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt