A kormány rászállhat az Uberre

Magyarországon is megjelent az Uber nevű okostelefonos taxialkalmazás, amivel lényegében bárkiből lehet taxis, akinek van autója, és hajlandó pénzért embereket furikázni. A magyar taxisok, ahogy mindig, ha piaci versenytársat látnak, most is agyvérzést kaptak, és a kormányt kérték, hogy szabályozási eszközökkel golyózza ki valahogy az Ubert a piacról.

Az mno.hu kérdéseire a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban azt mondták, hogy új taxis kormányrendeleten dolgoznak. A tervezet egységes feltételekhez kötné a taxizást, rögzíti majd a tevékenység végzéséhez használható járművek műszaki követelményeit és életkorát, a sofőrökre vonatkozó képzési és továbbképzési kötelezettséget, a diszpécserszolgálati tevékenység végzésének feltételeit,

és az infokommunikációs eszközön keresztül rendelhető személyszállítás szabályait is.

A jogszabály konkrét szövege még nem ismert, de az mno szerint a kormány fellép majd az Ubert használó, sokszor képzetlen, és saját autóval fuvarozó söfőrökkel szemben. (mno.hu)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.