Biden: Putyin túl sokszor ígért békét és küldött helyette tankokat

POLITIKA
2015 február 07., 15:59
comments 210

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek meg kell értenie, hogy ha nem változtat az ukrán válságban követett politikáján, akkor továbbra is számolnia kell a Nyugat Oroszország számára költségeket okozó nyomásgyakorlásával. Erről Joe Biden, amerikai alelnök beszélt szombaton Münchenben az 51. müncheni biztonságpolitikai konferencián. Beszédében hangsúlyozta, hogy Vlagyimir Putyin

túl sokszor ígért békét, és küldött helyette tankokat, csapatokat és fegyvereket

Ukrajnába, ezért az Egyesült Államok továbbra is folytatja Ukrajna biztonsági támogatását, de nem azzal a szándékkal, hogy háborúra ösztönözze, hanem azért, hogy meg tudja védeni magát.

„Nem gondoljuk, hogy van katonai megoldás az ukrán válságra, de azt sem hisszük, hogy Oroszországnak joga van ahhoz, amit művel”

- mondta Joe Biden.

Azt mondta, hogy az Egyesült Államok szerint tisztességes békére van szükség, az ukrán népet pedig megilleti az önvédelem joga. (MTI)

Putyin közben arról beszélt Szocsiban, hogy ő sem akar háborút, és kész mindenkivel együttműködni a válság rendezése érdekében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.