Autót épít az Apple?

Napok óta csiripelik a verebek az Egyesült Államokban, hogy az Apple nagy titokban összeállt az elektromos autókat készítő Teslával és - nagy vetélytársához, a Google-hoz hasonlóan - saját tervezésű elektronikus autót fejleszt.

A Financial Times úgy tudja, az Apple szerződtette a Mercedes egyik, a Szilícium-völgyben munkálkodó vezető fejlesztőjét, míg az Apple formatervezője, Jonathan Ive az utóbbi időkbem többször találkozott autós formatervezőkkel, mérnökökkel.

A Wall Street Journal közben azt írja, az Apple több száz munkatársa dolgozik egy Titan nevű projekten, amely valójában egy elektromos kisbuszt takar. Egy Apple-dolgozó elejtett megjegyzéséből az is kiderült, az Apple több embert elcsábított az autógyártó Teslától. Arról, hogy a két cég között háború indult az alkalmazottakért, már a Bloomberg is írt, bár akkor mindenki csak általános iparági versengésre gondolt.

Egy ideig többen arra tipeltek, hogy az Apple csak a saját fejlesztésű autós alkalmazását, a CarPlayt fejleszti tovább és ezért ügyködik újabban autós körökben, de erősödik a gyanú, hogy nem, ebből autó lesz. (Quartz/Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.