Az '56-os forradalom híve, aki óriáskotonnal bombázta volna a Szovjetuniót

A második világháború után, a hidegháború kezdetén egy amerikai tisztviselő (feltehetően titkosügynök), bizonyos Frank Wisner állítólag azt javasolta, hogy a szovjetek elleni pszichológiai hadviselés részeként a Szovjetunió területére repülőgépekről dobjanak le extra nagy méretű, de feltűnő módon "medium" méretűnek jelölt kotonokat. Ettől a kommunisták elszégyellték volna magukat, hogy túl kicsi a péniszük.

Wisner egyébként egyáltalán nem valami sült bolond. A háború után Kelet-Európával foglalkozott, miután elborzasztotta az a brutalitás, ahogy a Vörös Hadsereg megszállta Romániát. 1956 után pedig egyike volt azoknak, akik hangos védelmezői voltak a magyar forradalom ügyének és keményebb amerikai fellépést, akár fegyveres beavatkozást sürgettek. Egy olyan hivatalban (Offce of Policy Coordination) dolgozott, amely a Vörös Kereszt segítségével mindenféle nyugati segélyszállítmányokat juttatott el a vasfüggöny mögé. A segélyeket, például tisztálkodószereket arra is használták az amerikaiak, hogy a Nyugat gazdagságát, kifinomultságát demonstrálják a szovjeteknek és a kelet-európaiaknak. Ebből született a kotonos akció ötlete.

A tervet sajnos elvették. (Mental_floss)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.