Világszerte 1 milliárd dollárt lopott el egy hackercsoport közvetlenül a bankoktól

bűnügy
2015 február 15., 18:10
comments 67

Két év alatt kb. 100 pénzintézettől lopott ennyit európai (köztük ukrán és orosz), illetve kínai hackerkből álló csoport – közölte a Kaspersky Lab informatikai biztonsági cég, ami az Europollal, az Interpollal és más hatóságokkal is közösen nyomozott.

A Carbanak nevű banda egyedülállóan nem az ügyfelek számlájáról, hanem a banktól lopott pénzt, miután kamuemailekkel arra vettek rá egyes alkalmazottakat, hogy megnyissanak bizonyos érzékeny fájlokat, majd a belső hálózatba bejutva rácsatlakoztak a kamerákra. Így rájöttek, hogy hogyan tudják a bank alkalmazottait utánozni, amikor a tranzakciókat végrehajtották.

Olyanokat is csináltak, hogy ATM-automatákat programoztak át úgy, hogy megadott időpontokban adjon ki pénzt, amit az automata előtt várakozó emeberük vett fel. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.