https://img.444.hu/000_Par8104091.jpg

Békemenet indult Moszkvában

külföld
2015 február 21., 12:22
comments 216

Egy éve űzték el a Moszkva-barát Janukovicsot Kijevből, ezért a felvonulás.

A menet élén haladók "Egy évvel Majdan után", valamint "Nem felejtünk, nem bocsájtjuk meg" feliratú transzparenseket tartottak a magasba. Más transzparenseken "Nemet mondunk a háborúra!", "Oroszország az én hazám, abban nincs helye a Majdannak" feliratok voltak olvashatók.

photo_camera Fotók: DMITRY SERERYAKOV / AFP

A helyi biztonsági erők becslése szerint mintegy 15 ezer ember veszt részt a megmozdulásban. A szervezők ugyanakkor arról számoltak be, hogy ötvenezer ember gyűlt össze.

A Majdan-ellenes mozgalom egyik vezetője szerint több mint száz társadalmi szervezet jelezte, hogy kész csatlakozni hozzájuk, moszkvai akciójukhoz még a kelet-oroszországi Tengermelléki területről, de máshonnan is érkeztek résztvevők.

Az ukrán fővárosban tavaly február 18-a és 21-e között kormányellenes tiltakozók csaptak össze a biztonsági erőkkel. Több mint nyolcvan ember meghalt, a sebesültek száma több száz volt. Később a kórházakban több mint húszan haltak be sebesüléseikbe. Viktor Janukovics akkori ukrán elnök ezeknek az eseményeknek nyomán hagyta el az országot.

Az egykori államfő szombaton a Rosszija-1 orosz tévécsatornának adott interjúban azt mondta, hogy Kijev számára nem lehet más út, mint hogy tárgyaljon a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk megye képviselőivel. "

Hozzátette, a kijevi hatóságoknak autonómiát kell adniuk ezeknek a régióknak, hogy megvédhessék jogaikat. Ebben a folyamatban mindenképpen részt kell, hogy vegyenek az európai országok és Oroszország. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.