Az EU csalás elleni hivatala nyomoz a Front Nationalnál

külföld
2015 március 10., 17:23
comments 23

Nyomozni kezdett az Olaf, az EU csalásellenes ügynöksége a francia Front Nationalnál. Marine Le Pen és kis családjának szélsőjobboldali pártja ellen az a gyanú merült fel, hogy az EU pénzéből fizet 20 olyan alkalmazottat, akikről az Olaf nem látja kellően bizonyítottnak, hogy valóban az EU-hoz kapcsolódó munkát végeznének. Ez a gyakorlat teljesen bevett az Európai Parlament képviselőinek jelentős részénél: jól fizetett asszisztenseikkel olyan munkát végeztetnek, ami nem az Európai Parlamenthez kapcsolódik, hanem az őket küldő tagállami pártot segíti.

Marine Le Pen ki is kérte magának a vizsgálatot, azt mondta, hogy Manuel Valls francia szocialista miniszterelnök egyszerűen csak odaszólt brüsszeli szocialista haverjainak, hogy vegzálják egy kicsit a Front Nationalt. Valls nem is tagadja, hogy szerinte minden lehetőséget meg kell ragadni az erős moszkvai kapcsolatokkal rendelkező jobboldali párt gyengítésére, mert a közelgő, 2017-es francia elnökválasztáson a mostani népszarűségi adatok alapján akár még nyerhetnek is, az pedig a miniszterelnök szerint

„katasztrofális következményekkel járna Franciaországra nézve.”

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.