193,5 millióból tervezték az új Bozsik-stadiont

sport
2015 március 31., 19:50
comments 54

Azaz 158,5 millió Ft+áfából. A megrendelő az MLSZ volt, a tervező pedig az Óbuda Építész Stúdió, de a szerződést egy harmadik fél, a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., mint kizárólagos közbeszerzési tanácsadó. Tervezésre a 193,5 millió nem mondható soknak, de az összeg nem is nagyon kúszhatott feljebb, az MLSZ dokumentumai szerint ugyanis a Bozsik tervezésére a teljes projektköltség maximum 4 százaléka mehetett el, a stadionra elkülönített 5,5 milliárdnak pedig ez a 193,5 millió a 3,53 százaléka. (Újbozsik.taccs.hu) (A poszt korábbi verziójában helytelenül írtuk, hogy a Fradi Groupama arénáját is az Óbuda Építész Stúdió tervezte, ez a cég csak BREEAM minősítés, projektmenedzsment, műszaki ellenőrzés szolgáltatásokat nyújtott a Fradi-stadion építésénél.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.