Hende Csaba elfelejtett beszámolni egy olaszországi útról

politika
2015 április 13., 5:40
comments 158

Ki hitte volna, hogy pont Hende Csaba lesz az állam pénzén utazgató luxusminiszter prototípusa? A Bors cikke szerint a Figyelő kérte ki a honvédelmi miniszter utazásainak költségeit. De ezek az adatok több ponton ellentmondanak azoknak a számoknak, amiket a minisztérium Heringes Anita MSZP-s képviselőnek adott át hasonló témában.

Hende titkársága a lapnak például elfelejtett megemlíteni egy tavaly szeptemberi, kétnapos olaszországi utat.

A Heringesnek kiadott adatok szerint pedig itt 134 ezer forintos szállás- és 139 ezer forintos utazási költségtérítést számoltak el a miniszternek.

Azt nem tudni, Hende kivel, hol és miért járt. Pár nappal később egy olaszországi megemlékezésen járt, ahol viszont szállásra éppen a dupláját számolta el a HM, mint amit három hete állított a Figyelőnek. Plusz napídíj. A nagy-britanniai NATO-csúccsal kapcsolatban is ellentmondanak az információk, az egyik verzió szerint 532 ezer, a másik szerint 639 ezer forintért utazott Hende Csaba.

Egy lengyel út reprezentációs költsége az egyik helyen 200 ezer, máshol 459 ezer forint.

Hende Csaba utazásairól már elég szép gyűjteményünk van, válogatás a címekből:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt