Lázár János elképesztő szöveggel próbálta meg Szél Bernadettet alázni

parlament
2015 április 20., 12:22
comments 940

De végül csak magát sikerült.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke arról kérdezte Lázár Jánost, hogy miért hagyják ki a helyieket a bodai atomtemetőről való döntésből.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter erre azzal kezdte a válaszát, hogy:

„Képviselőtársam, úgy látom, hogy ma sűrű beszédre nyílik lehetőségem, képviselőasszony. Vagy önnek én jutok mindenről az eszébe, vagy pedig sok közös témánk van. Remélem, hogy ezt a speciális érdeklődést más minisztertársammal is megosztja majd.”

A fideszesek jót rötyögtek a „frappáns válaszon”. Lázár ezután válaszolt a kérdésre: mint mondta, „minden lehetőséget meg fognak kapni a pécsiek”.

Az ülést vezető szocialista Hiller István ezután azt kérte, hogy tisztelettel beszéljenek egymással, ne adjanak okot félreértésekre. Szél Bernadett erre azt mondta, hogy „ez egyáltalán nem volt félreérthető, ez egy kőkemény szexizmus volt Lázár János részéről”, amit visszautasított.

Lázár erre a viszonválaszában tovább szórakoztatta a férfi képviselőtársait:

Ezt a húzást pedig már Szél Bernadett sem tudta elhinni:

szél bernadett lmp

Szél az Indexnek azt mondta: nagyon rosszul érzi magát Lázár mondataitól, és attól, ahogy „a fideszes falka szurkolt a miniszter háta mögött”. Mint mondta, „Lázár ma nem talált más fegyvert ellenem”.

Az LMP az erről készült teljes felvételt közzétette:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.