A Nemzeti Közszolgálati Egyetem miatt kell költöznie a Wallenbergnek

2015 április 21., kedd 15:00
148

Jó híréhez méltó körülmények közé költözik majd a fővárosi Raoul Wallenberg szakközépiskola

- mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden az M1 aktuális csatorna délutáni híradójában.

A híradóban végre az is elhangzott, hogy Budapest egyetlen egészségügyi, szociális és pedagógiai képzést biztosító szakközépiskolájának azért kell székhelyet váltania, mert a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek (NKE) szüksége van az épületre. Hétfőn délután szülők, diákok és tanárok tartottak gyűlést az iskolánál, amin ugyan megjelent az NKE főtitkára is, de azt mondta, hogy az egyetemnek semmi köze ahhoz, ami a Wallenberggel történik. Persze azt nem zárta ki, hogy a szakiskola épülete majd az NKE birtokába kerül, de azt állította, hogy erről nem tud semmit.

Balog Zoltán miniszter most az M1-nek elmondta: a szakközépiskolának azért kell kiköltöznie az épületből, mert az az NKE Ludovika Campusának része.

A miniszter ugyanakkor bizonygatta, hogy szeretné megnyugtatni a tanulókat és a diákokat: végleges döntés még nem született. Olyan megoldásban érdekeltek, hogy az ottani pedagógiai munka és teljesítmény ne kerüljön méltatlan körülmények közé. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt